Lidegaard Revision & rådgivning
- Din naturlige økonomiske rådgiver

Stationsbygningen

     

Indvielsen af Stationspladsen i Brædstrup

 

 
   

Pladsen foran Stationsbygningen i Brædstrup bliver historisk

 
   

 
    Juni 2011  

Horsens Kommune og arkitekterne er endelig blevet klar med en plan til renovering af pladsen foran Stationsbygningen.

Det er blevet til et meget ambitiøst projekt – hvor nogle af fortidens elementer finder tilbage til deres gamle plads midt i byen.

Målet er at gøre stationspladsen rekreativ med bænke, borde og træer og så ikke mindst gamle togskinner og en togvogn.

   
       

Så lige nu er håndværkerne i gang med at lægge sten hele vejen rundt om bygningen, og Banedanmark er hidkaldt for at opbygge et 50 meter langt spor af gamle togsveller, som skal være platform for en specialbygget togvogn, der kan køre frem og tilbage på skinnerne.

Hvis alle overholder tidsplanen, kommer den otte tons tunge togvogn til Brædstrup tirsdag 7. juni – hvor en kæmpekran skal løfte den på plads.

   
       

Edel Bertelsen, Lidegaard Revision & Rådgivning, fortæller:  – Vi ved ikke helt, hvordan det kommer til at se ud. Men vi glæder os meget over, at kommunen har prioriteret pladsen i Brædstup og åbenbart har indset, at det ikke kun er Horsens, der har et ønske om at få noget specielt til deres by.

Pladsen skal være klar først i juli, hvor der også er planlagt officiel indvielse – med prominente gæster. - Vi glæder os, slutter Edel Bertelsen.

   
       
       

Indvielse af stationsbygningen i Brædstrup 11. april 2008


 

Borgmester Jan Trøjborg klipper det røde bånd.

 
       
       

Så blev den gamle stationsbygning indviet

  April 2008  

11. april 2008. Solen skinner, og intensiteten omkring den renoverede stationsbygning stiger. Borgmesteren kommer, og indvielsen kan tage sin begyndelse.
Stationsforstander Jens Erik Lidegaard byder Jan Trøjborg og forhenværende borgmester Torkild Skifter velkommen.

 

   
       

Før Jan Trøjborg skal klippe snoren, får han overrakt en stationsforstanderkasket.

 

   
       

Stationen var i dagens anledning fyldt med rigtige mænd i uniformer.

 

   
       

En guldsaks og det røde bånd. Indvielsen foregik efter forskrifterne.

 

   
       

Der blev skålet i champagne, og lykønskningerne var mange. På billedet ses forhenværende borgmester Thorkild Skifter, borgmester Jan Trøjborg, partner Jens Erik Lidegaard, partner Ole Madsen og advokat Arne Bo Larsen.

 

   
       

Efter den officielle skål inviterer partner Ole Madsen alle de fremmødte borgere på champagne og en tur indenfor i den gamle stationsbygning.

 

   
       

De tidligere stationsforstandere i Brædstrup ville nok have spærret øjnene op ved synet af stationsforstander og partner Edel Bertelsen.

 

   
       
- Og så var der fest! Bygningen blev fyldt med kunder og venner af huset. Og nu er det en kendsgerning, at renoveringen af den gamle stationsbygning i Brædstrup er til ende – og et nyt eventyr kan begynde.    
       

       

Man glemmer så hurtigt!

  Februar 2008  

Når man går en tur rundt om - eller ser indenfor i - stationsbygningen, så er det allerede meget svært at forestille sig, hvordan her så ud i september 2005. 

Men vi har gemt billederne, som man nu kun kan ryste på hovedet af.

 

 
       

En total forvandling er, hvad stationsbygningen i Brædstrup har gennemgået.

Vi er nu flyttet ind og arbejder fortsat på at få sat reolerne de rigtige steder, få de sidste lamper på plads og i det hele taget  få hverdagen til at fungere optimalt i den flotte bygning.

 

 
       

       

Ællingen er blevet til en svane!

  Januar 2008  

Vi har pakket vores ting på Bredgade og er ved at flytte ind i den gamle stationsbygning.

Snart er vi klar til at åbne dørerne til vores nye domisil.

   
       

       

Ællingen er vokset!

  November 2007  

Stationsbygningen begynder at ligne sig selv fra de gode, gamle dage. Flere hundrede mursten er skiftet ud, og der er foretaget en ny fugning af bygningen.

   
       

Her skal kantinen og det nye, store møderum snart træde i karakter. Det bliver fleksible rum, der vil danne rammen om en hyggelig kantine til daglig. Kantinen kan så udvides, når der kommer mange mennesker til f.eks. de populære inspirationsmøder.

   
       

På førstesalen har maleren været i gang et stykke tid. De kedelige grå mure forsvinder – og store dejlige arbejdsrum kommer frem.

   
       

       

Den grimme ælling er stadig ikke for køn!

  August 2007  
Endelig kom dagen for vores rejsegilde. Håndværkerne satte kransen op i tagspærene, som det hører sig til.    
       
Klokken 15.45 var håndværkere, personale og andre, der er tilknyttet projektet, parat til at knappe øl og vand op og spise de obligatoriske pølser. Ja, dvs. de fleste foretrak nu at få hotdogs, så dem blev der spist ikke mindre end 110 af.    
       
Der blev grinet og lavet jokes med ællingens udseende, for det er stadig meget svært at se, hvordan den skal komme til at ende som en af byens skønne svaner.    
       
Men vi, der kender ællingen ganske godt, kan se, at der under overfladen lurer store forandringer.    
       

       

Den grimme ælling

  Juni 2007  
Vores nye residens er ved at tage form. Kælderen er etableret, og tilbygningen kan snart rejse sig, så stationsbygningen igen kommer til at se harmonisk ud.
   
       
Lige nu bliver murværket rettet op. De udslidte mursten bliver erstattet med nye, og der bliver lagt en ny, ensartet fuge på hele bygningen.    
       
Når man går ind i bygningen, er det svært at forestille sig, at der om et halvt års tid gerne skulle sidde mange mennesker og arbejde i nye, flotte kontoromgivelser. Lige nu ligner gulvet i nederste plan en sandkasse, og nyt og gammelt mødes på forunderlig vis.    
       
På førstesalen kan man lidt bedre se konturerne til et fremtidigt kontormiljø, men også her er der lang vej endnu.    

 

 

 

 

TLF.: 75 75 26 11 • mail@lidegaard.com • www.lidegaardrevision.dk